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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoREIS, A. R. dos; VIVIAN, R. Weed competition in the soybean crop management in Brazil. In: NG, T. B. (Ed.). Soybean: Applications and Technology. Rijeka, Croatia: InTech, 2011. Cap. 11, p. 185-210.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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2.Imagem marcado/desmarcadoPESSOA, J. D. C.; REIS, A. R. dos. Aproveitamento energético dos resíduos da agroindústria. In: PESSOA, J. D. C.; TEIXEIRA, G. H. de A. (Ed.). Tecnologias para inovação nas cadeias euterpe. Brasília, DF: Embrapa, 2012. p. 287-303.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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3.Imagem marcado/desmarcadoMOREIRA, A.; MORAES, L. A. C.; REIS, A. R. dos. The molecular genetics of zinc uptake and utilization efficiency in crop plants. In: HOSSAIN, M. A.; KAMIYA, T.; BURRITT, D. J.; TRAN, L.-S. P.; FUJIWARA, T. (Ed.). Plant micronutrient use efficiency: molecular and genomic perspectives in crop plants. London: AP, c2018. cap. 5, p. 87-108.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSTEFANINI, T. F.; REIS, A. R. dos; PESSOA, J. D. C.; CALBO, A. G. Avaliação da vida útil da couve-manteiga em hidroconservador de aspersão. Horticultura brasileira, Brasília, DF, v. 26, n. 2, p. S4154-S4159, 2008. Edição dos Anais do 48 Congresso Brasileiro de Olericultura, Maringá, PR, 2008. suplemento CD -ROM. Disponível em: . Acesso em: 11 dez. 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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5.Imagem marcado/desmarcadoPAIVA, A. S. de; PESSOA, J. D. C.; ALBINO, A. L. S.; REIS, A. R. dos. Injúrias de compressão em frutos de açaizeiro armazenados a baixa temperatura e tratados com zeína e cloreto de cálcio. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FISIOLOGIA VEGETAL - CBFV, 12., 2009, Fortaleza, CE. Desafios para produção de alimentos e bioenergia: livro de resumos. Fortaleza, CE: Embrapa Agroindústria Tropical, 2009. p. 365.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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6.Imagem marcado/desmarcadoPAIVA, A. S. de; ALBINO, A. L. S.; PESSOA, J. D. C.; REIS, A. R. dos. Manufatura e padronização de sensores termoelásticos para medidas de turgor celular. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FISIOLOGIA VEGETAL - CBFV, 12., 2009, Fortaleza, CE. Desafios para produção de alimentos e bioenergia: livro de resumos. Fortaleza, CE: Embrapa Agroindústria Tropical, 2009. p. 365.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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7.Imagem marcado/desmarcadoTOMAZELA, A. L.; FAVARIN, J. L.; FANCELLI, A. L.; MARTIN, T. N.; DOURADO NETO, D.; REIS, A. R. dos. Doses de nitrogênio e fontes de Cu e Mn suplementar sobre a severidade da ferrugem e atributos morfológicos do milho. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 5, n. 2, p. 192-201, 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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8.Imagem marcado/desmarcadoBARBOSA, J. Z.; HUNGRIA, M.; SENA, J. V. da S.; POGGERE, G.; REIS, A. R. dos; CORRÊA, R. S. Meta-analysis reveals benefits of co-inoculation of soybean with Azospirillum brasilense and Bradyrhizobium spp. in Brazil. Applied Soil Ecology, v. 163, 103913, 2021. 10 p.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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9.Imagem marcado/desmarcadoPASCOALINO, J. A. L.; REIS, A. R. dos; ALVES, L. V. F. V.; SCHEEREN, P. L.; SANTOS, C. L. R. dos; MORAIS, M. F. Biofortificação Agronômica na Região de Cerrado. In: FLORES, R. A.; CUNHA, P. P. da (Ed.). Práticas de manejo do solo para adequada nutrição de plantas no cerrado. Goiânia: Gráfica UFG, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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10.Imagem marcado/desmarcadoPASCOALINO, J. A. L.; MORAES, M. F.; SANTOS, C. L. R. dos; REIS, A. R. dos; SCHEEREN, P. L.; FRANCO, F. de A.; EVANGELISTA, A. Biofortificação agronômica com zinco em trigo. In: REUNIÃO DE BIOFORTIFICAÇÃO NO BRASIL, 5., 2015, São Paulo. [Anais...]. Brasília, DF: Embrapa, 2015. T101, p. 18-20.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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11.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, L. F. de M.; LAPAZ, A. de M.; TOMAZ, R. S.; LIRA, M. V. da S.; MOREIRA, A.; REIS, A. R. dos; HEINRICHS, R. Evaluation of sulfur source and dose on the nutritional state and production of piatã forage. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 40, n. 3, p. 1237-1248, maio/jun. 2019. Título em português: Avaliação de fonte e dose de enxofre no estado nutricional e produção de forragem do piatã.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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12.Imagem marcado/desmarcadoPAULA NETO, A.; FAVARIN, J. L.; REIS, A. R. dos; TEZOTTO, T.; ALMEIDA, R. E. M. de; LAVRES JUNIOR, J.; GALLO, L. A. Nitrogen metabolism in coffee plants in response to nitrogen supply by fertigation. Theoretical and Experimental Plant Physiology, v. 27, n. 1, p. 41-50, Mar. 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura.

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13.Imagem marcado/desmarcadoMORAES, M. F. de; REIS, A. R. dos; MORAES, L. A. C.; LAVRES JUNIOR, J.; VIVIAN, R.; CABRAL, C. P.; MALAVOLTA, E. Molybdenum, nickel and nitrogen sources on the mineral nutrition of rice plants. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 32., 2009, Fortaleza. O solo e a produção de bioenergia: perspectivas e desafios. [Viçosa, MG]: SBCS; Fortaleza: UFC, 2009. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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14.Imagem marcado/desmarcadoIBAÑEZ, T. B.; SANTOS, L. F. de M.; LAPAZ, A. de M.; RIBEIRO, I. V.; RIBEIRO, F. V.; REIS, A. R. dos; MOREIRA, A.; HEINRICHS, R. Sulfur modulates yield and storage proteins in soybean grains. Scientia Agricola, v. 78, n. 1, e20190020, 2021. 9 p.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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15.Imagem marcado/desmarcadoSILVA JÚNIOR, E. C. da; GUILHERME, L. R. G.; LOPES, G.; SOUZA, G. A. de; SILVA, K. E. da; LIMA, R. M. B. de; GUEDES, M. C.; WADT, L. H. de O.; REIS, A. R. dos. Are all Brazil nuts selenium-rich? In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON SELENIUM IN THE ENVIRONMENT AND HUMAN HEALTH, 4., 2015, São Paulo. Global advances in selenium research from theory to application: proceedings. Londres: Taylor & Francis Group, 2016. p. 133-134. Editores: Gary S. Banuelos, Zhi-Qing Lin, Milton Ferreira Moraes, Luiz Roberto Guimarães Guilherme, Andre Rodrigues dos Reis.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Rondônia.

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16.Imagem marcado/desmarcadoSILVA JÚNIOR, E. C. da; GUILHERME, L. R. G.; LOPES, G.; SOUZA, G. A. de; SILVA, K. E. da; LIMA, R. M. B. de; GUEDES, M. C.; WADT, L. H. de O.; REIS, A. R. dos. Are all Brazil nuts selenium-rich? In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON SELENIUM IN THE ENVIRONMENT AND HUMAN HEALTH, 4., 2015, São Paulo. Global advances in selenium research from theory to application: Proceedings....Londres: Taylor & Francis Group, 2016. p. 133-134. Editores Gary S. Banuelos, Zhi-Qing Lin, Milton Ferreira Moraes, Luiz Roberto Guimarães Guilherme, Andre Rodrigues dos Reis.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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17.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, V. M.; NARDELI, A. J.; MENDES, N. A. de C.; ROCHA, M. de M.; WILSON, L.; YOUNG, S. D.; BROADLEY, M. R.; WHITE, P. J.; REIS, A. R. dos. Agronomic biofortification of cowpea with zinc: variation in primary metabolism responses and grain nutritional quality among 29 diverse genotypes. Plant Physiology and Biochemistry, v. 162, p. 378-387, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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18.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, V. M.; NARDELI, A. J.; MENDES, N. A. C.; ALCOCK, T. D.; ROCHA, M. de M.; PUTTI, F. F.; WILSON, L.; YOUNG, S. D.; BROADLEY, M. R.; WHITE, P. J.; REIS, A. R. dos. Application of sodium selenate to cowpea (Vigna unguiculata L.) increases shoot and grain Se partitioning with strong genotypic interactions. Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, v. 67, 12678, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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19.Imagem marcado/desmarcadoSILVA JÚNIOR, E. C. da; WADT, L. H. de O.; SILVA, K. E. da; LIMA, R. M. B. de; BATISTA, K. D.; GUEDES, M. C.; OLIVEIRA JUNIOR, R. C. de; REIS, A. R. dos; LOPES, G.; BROADLEY, M. R.; YOUNG, S. D.; GUILHERME, L. R. G. Geochemistry of selenium, barium, and iodine in representative soils of the Brazilian Amazon rainforest. Science of The Total Environment, v. 828, 154426, July 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima.

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20.Imagem marcado/desmarcadoSILVA JUNIOR, E. C. da; DURAN, N. M.; LESSA, J. H. de L.; RIBEIRO, P. G.; WADT, L. H. de O.; SILVA, K. E. da; LIMA, R. M. B. de; BATISTA, K. D.; GUEDES, M. C.; OLIVEIRA JUNIOR, R. C. de; CARVALHO, H. W. P. de; REIS, A. R. dos; LOPES, G.; GUILHERME, L. R. G. Unraveling the accumulation and localization of selenium and barium in Brazil nuts using spectroanalytical techniques. Journal of Food Composition and Analysis, v. 106, art. 104329, March 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima.

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Biblioteca(s):  Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  04/08/2015
Data da última atualização:  13/10/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  PAULA NETO, A.; FAVARIN, J. L.; REIS, A. R. dos; TEZOTTO, T.; ALMEIDA, R. E. M. de; LAVRES JUNIOR, J.; GALLO, L. A.
Afiliação:  ANA PAULA NETO, ESALQ; JOSE LAERCIO FAVARIN, ESALQ; ANDRE RODRIGUES DOS REIS, UNESP; TIAGO TEZOTTO, ESALQ; RODRIGO ESTEVAM MUNHOZ DE ALMEIDA, CNPASA; JOSE LAVRES JUNIOR, CENA; LUIZ ANTONIO GALLO, ESALQ.
Título:  Nitrogen metabolism in coffee plants in response to nitrogen supply by fertigation.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Theoretical and Experimental Plant Physiology, v. 27, n. 1, p. 41-50, Mar. 2015.
DOI:  10.1007/s40626-014-0030-2
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Coffee plants require high application rates of nitrogen (N) to produce coffee beans. However, information regarding plant N uptake and assimilation under intensive high-technology cultivation systems is scarce, a situation which restrains the maximizing productivity with minimal N rates. The aim of this study was to evaluate N assimilation enzymes such as nitrate reductase (EC 1.6.6.1), glutamine synthetase (EC 6.3.1.2), urease (EC 3.5.1.5), and N compounds of coffee plants during a phenological cycle in response to N applied by fertigation. Our study was carried out with 7-year-old trees of Coffea arabica L., under a center pivot sprinkler irrigation and fertigation system, with five N rates (0, 200, 400, 600, and 800 kg ha−1) applied to the coffee field. The results of the present study suggest that both N metabolism enzymes, and the content of nitrate and ammonium in coffee were directly related to the phenological cycle. The N fertigation rates are correlated with the N and amino acid contente. Nitrate reductase and urease showed higher activities before anthesis and during grain filling. Glutamine synthetase showed highest activities during rapid grain expansion. The data also indicate that there is merit in gaining greater understanding of N metabolism in coffee plants grown under high-intensive systems. There is therefore merit in conducting further research on how monitoring the N assimilation enzymes might be used to improve fertilizer management of coffee in... Mostrar Tudo
Thesagro:  Café; Coffea Arábica; Nitrogênio; Uréia.
Thesaurus NAL:  Fertigation; Glutamate-ammonia ligase.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/127447/1/CNPASA2015-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPASA265 - 1UPCAP - DDCNPASA-SP192015.019
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